Qui som?

L’Ateneu Arreplegades som un espai autogestionat on volem que s’esdevingui un lloc de trobada de veïns i veïnes de Castelldefels i, treballant col·lectivament, hi tinguin cabuda els projectes que neixin d’aquests.

Som un espai on teixir vincles comunitaris de suport mutu a partir de l’acció local i l’activitat artística i cultural. El nostre motor son: la coresponsabilitat de les persones, l’autoorganització i la solidaritat.

L’Ateneu és, en definitiva, un lloc per a l’horitzontalitat, l’assemblearisme, la sostenibilitat i la inclusió. És també un espai sensible i positiu, crític amb allò establert, que vol facilitar i garantir la igualtat efectiva entre totes les persones. On no hi tenen cabuda les dinàmiques i actituds racistes, classistes, sexistes, masclistes, lgtbifòbiques, de caire feixista i militarista.

  • Socials:
    Promoure el compromís social i solidari de manera crítica a partir de debats i de l’acció directa donant cabuda als moviments socials: feminisme, ecologisme , consum responsable, antifeixisme i antiracisme, les sobiranies i el dret d’autodeterminació dels pobles, els drets de les persones migrants, l’antimilitarisme i la recuperació de la memòria històrica.

 

  • Creatius:
    Promoure la creació col·lectiva donant cabuda als projectes artístics col·lectius i alternatius, a la lliure expressió i als esdeveniments contraculturals: música, teatre, dansa, pintura, poesia i escriptura.

 

  • Econòmics:
    Promoure l’economia solidaria amb pràctiques en: cooperació (cooperatives), suport mutu ( assessorament laboral) i anticapitalisme (botiga gratis).

 

Volem que l’Ateneu pugui ser motor d’empoderament personal i col·lectiu sense relació  amb les institucions. Hem participat en diferents iniciatives socials al poble i coneixem les idiosincràcies del municipi i de les seves dinàmiques polítiques. Tenim clar que allò que construïm sigui una esquerda de poder popular independent.

Anuncis