Manifest de rebuig als atacs xenòfobs contra el Centre Cal Ganxo – Castelldefels

Published by

on

Davant dels greus actes criminals que succeïts el passat cap de setmana al centre de propietat municipal cal Ganxo, on 25 encaputxats han assaltat amb nocturnitat i de forma organitzada un centre amb menors d’edat no acompanyats, acció resultant en 3 persones ferides, volem manifestar que:

• Denunciem els actes criminals duts a terme amb nocturnitat i impunitat contra un grup de menors d’edat no acompanyats al centre de Cal Ganxo de Castelldefels.

• Demanem a l’Ajuntament que insti a la fiscalia de delictes d’odi a iniciar una investigació per depurar responsabilitats criminals dels que varen cometre els actes.

• Demanem que la policia actuï i procedeixi a identificar els encaputxats criminals responsables de les agressions racistes i xenòfobes, i els posi a disposició de la justícia.

• Demanem a l’Ajuntament que es personi com acusació particular contra els veïns i veïnes del municipi que hagin comès aquest delicte.

• Demanem que es persegueixi també a aquells que emparen i justifiquen aquet tipus d’actes i creen i escampen rumors infundats que enterboleixen la convivència ciutadana.

• Demanem a l’Ajuntament transparència i informació a la ciutadania sobre el què passa al nostre municipi, les decisions que es prenen sobre els centres de propietat municipal i la gestió dels mateixos: l’opacitat i la manca d’informació és terreny abonat per als rumors.

• Reclamem a la Generalitat i a la DGAIA una millor gestió dels centres dedicats a menors no acompanyats i una política de col•laboració amb les entitats locals quan es decideixi instal•lar centres d’aquestes característiques en un municipi. Denunciem la manca d’informació i l’opacitat en tot el què ha envoltat el centre de menors de Cal Ganxo.

• Manifestem que el racisme i la xenofòbia no tenen cabuda en la nostra societat i que criminalitzar grups només pel seu origen o situació és un exemple de manual de discriminació i xenofòbia.

Per entitats que es vulguin adherir al nostre manifest. Envieu logo aquí: ateneuarreplegades@riseup.net

Entitats adherides:

LOGOLETRA1LILA    photo_2019-03-11_15-41-18  logo arran castelldefels_trans    photo_2019-03-11_14-24-42 LOGO boscaires LOGOtransparencia            photo_2018-09-23_21-40-29        photo_2019-03-11_15-12-25
logo quadrat    cupgava_400x400    image1
IMG-20190311-WA0023  cupguixols      IMG-20190311-WA0038 logo aten FB_IMG_1552335352914

IMG_20190115_133349  LF_LogoTwitter logo-mail santshb

IMG-20190312-WA0007    Franja SHB Acullen sci_marcamare_colorUntitled-1

 

 

5 respostes a «Manifest de rebuig als atacs xenòfobs contra el Centre Cal Ganxo – Castelldefels»

  1. Avatar de Alma
    Alma

    Hola, com és possible adherir-se al manifest? Treballo a l’Associació Noves Vies, oferim assessorament legal gratuït a menors migrants no Acompanyats. Una abraçada

    M'agrada

    1. Avatar de ateneuarreplegades

      Per entitats que es vulguin adherir al nostre manifest. Envieu logo aquí: ateneuarreplegades@riseup.net
      Moltes gràcies!!

      M'agrada

  2. Avatar de Caravana Obrint Fronteres Menorca
    Caravana Obrint Fronteres Menorca

    Com a Caravana Obrim Fronteres Menorca, ens adherim i mostrem la nostra indignació davant aquests actes criminals del passat cap de setmana al centre cal Ganxo.

    Liked by 1 person

  3. Avatar de Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta
    Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

    Ens adherim al vostre manifest i ens agradaria estar informades de les accions de protesta que s’organitzin.

    M'agrada

  4. […] Generalitat a millorar la gestió dels centres de menors. Finalment, es proposava l’adhesió al manifest que denuncia els fets. La proposta partia amb una moció alternativa de PDECAT-Actuem que, al parer dels cupaires, […]

    M'agrada

Deixa un comentari